Carti
Ha Ha și Aha – Rolul umorului în psihoterapie

Ha Ha și Aha – Rolul umorului în psihoterapie

Editura Espresso prezinta volumul Ha Ha și Aha – Rolul umorului în psihoterapie, scris de cunoscutul psihoterapeut adlerian Harold H. Mosak.

Volumul, tradus în premieră în România, enumeră câteva dintre teoriile despre umor, descrie structura acestuia și mecanismele care ne fac să râdem. „Se spune că ceea ce îi deosebeşte pe oameni de celelalte animale este capacitatea oamenilor de a râde. Dacă e aşa, oamenii îşi petrec o parte însemnată din timp deosebindu-se şi diferenţiindu-se de ceilalţi membri ai regnului animal”, scrie autorul. Harold H. Mosak este cunoscut pentru abordările sale pline de umor în relația terapeut client. Carte conține și o colecție de 150 de bancuri, majoritatea cu rol terapeutic. Alături de acestea, apar și unele bancuri selectate de autor pentru că pur și simplu sunt bune.

Preţul cărţii  35 de lei. Comenzi la Anda Pacurar Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pret 35 lei.


 
Emil vrea un liliac

Emil vrea un liliac

Autori: Vincent Cuvellier & Ronan Badel

O carte amuzanta, ce poate fi citita de catre parinti micutilor sau direct de copiii de varsta scolara. Intrati in lumea lui Emil, un baietel care nu accepta refuzuri sau scuze si care nu renunta la scopul sau de a descoperi lumea pe cont propriu.

Din aceeasi colectie urmeaza: Emil este invizibil, Emil vrea o petrecere, Emil vrea să poarte ghips. Editura Espresso lanseaza astfel o colectie de carte pentru copii:

Colectia Chitoi.

Pret 25 lei.


 
Anda Pacurar PDF Imprimare Email
Forta creatoare

Forta creatoare

Autor: Betty Lou Bettner


Copiii nu sunt turnati în tipare. Toti copiii sunt fiinte umane creatoare, care vor interpreta în mod personal ceea ce vad, aud sau experimenteaza. Fiecare copil poate percepe aceeasi familie si aceiasi frati dintr-o alta perspectiva; iar pentru acel copil, acele perceptii reprezinta adevarul. Nu ne putem rescrie istoria familiei, dar adesea descoperim ca o putem reinterpreta. Autorul reuseste in mod succint sa prezinte cum functioneaza mintea unui copil si cum ar putea el sa evolueze, in ciuda asteptarilor noastre. De asemenea, introduce teoria celor 4 C-uri esentiale, care i-au adus celebritatea pentru modul in care sintetizat o intreaga teorie psihologica despre nevoile de baza ale omului intr-o simpla formula: a fi Conectat, a fi Capabil, a Conta, a avea Curaj.

Pret 25 lei.


 
Anda Pacurar PDF Imprimare Email
Teorie adleriana

Teorie Adleriana

Autor Eva Dreikurs Ferguson

Trad.  Anda Pacurar, psihoterapeut

Ed.IPPA (Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana)

Cartea este o introducere concisă în psihologia individuală a lui Alfred Adler.
Sunt prezentate concepte cheie precum interesul social şi comportamentul cu scop, curaj, sentiment de inferioritate şi stăruinţă spre superioritate, logica privată, bun-simţ comun şi stilul vieţii, constelaţia familiei şi relaţiile dintre fraţi şi surori, amintirile timpurii, psihologie a utilului, conştient şi neconştient, emoţii, conştiinţă şi sentimente de vinovăţie, consecinţele naturale şi logice.
De asemenea este o introducere în consiliere şi psihopatologie.

Pret 27 lei.


 

De la copilaria timpurie trecand prin adolescenta cartea este un ghid pentru parinti si un suport pentru specialisti

Cum sa cresti COPII FERICITI

Autor dr. Rudolf Dreikurs

Trad.  Anda Pacurar, psihoterapeut

Ed.IPPA (Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana)

O lucrarea clasica despre imbunatatirea relatiilor parinte-copil -- inteligenta, umanista si eminamente practica

Cartea este bazata pe experienta de-o viata de lucru cu copiii – problemele lor, placerile lor, provocarile lor. Dr. Rudolf Dreikurs, cel care a continuat si dezvoltat Psihologia Individuala a lui Alfred Adler, specializat în lucrul cu copiii, prezinta un program usor de urmat care-i învata pas cu pas pe parinti cum sa rezolve problemele comune care apar de la nastere si pâna la adolescenta.  Cartea te poate ajuta sa intelegi mai bine actiunile copiilor, ghidandu-te catre o educatie eficienta si durabila:

  • Castigarea cooperarii si respectului copiilor
  • Oprirea accidentelor fara sens si nepasarii
  • Gestionarea geloziei si luptei
  • Descurajarea obiceiurilor proaste
  • Depasirea propriilor tale frici

Pret 38 lei.