Extrem de gălăgioase, scoteau din minţi pe toată lumea, dar erau aşa vesele şi atrăgătoare, încât pur şi simplu nu puteai trăi fără ele. Walt Disney le spunea Chip şi Dale.


În vremurile nostre, fauna urbana este plină de astfel de „veveriţe“. Sunt tinere, cochete, vesele, provocatoare. Dar cei care le cad victime trebuie să fie foarte atenţi pentru că dacă îndrăznesc să ignore o mimică rugătoare sau o cerere imperioasă vor suferi amarnic. Pentru a înţelege mai bine acest tip de femeie putem studia caracteristicile veveriţelor cu fălci (chipmunk) pentru că din această specie provin Chip şi Dale. Precizăm doar în treacăt, că aceste veveriţe încă transmit ciuma.
Caracteristici: sunt sociabile, în captivitate pot trăi mai mult decât în libertate, dar cu condiţia să nu fie ţinute singure în cuşcă. Sunt animale foarte energice, mai ales dimineaţa şi seara, sunt  curioase şi foarte vocale, folosind sunete diverse pentru a comunica. Pare-se că au fălcile aşa dezvoltate datorită rapidităţii cu care pot devora.
Prin comparaţie, tinerele de azi sunt dependente de cafenele, acestea constituind cuşca ideală. Mai ales că pot ieşi şi pe terasă, pentru a-şi consuma energia dând din mâini, picioare şi larg din buze. Sunetele lor preferate sunt: „uau“, „super“, „nu se poate, fată!“, „mi-a stat inima“. Practic, au o energie devoratoare.
Revenind la veveriţele cu fălci, într-un ghid de creştere a lor am citit că pot fi copii minunaţi, dar adulţi vicioşi. Că nu au instincte domestice, nu iubesc şi nu sunt loiale. Au mooduri impredictibile, pur instinctuale. Şi nimic nu-ţi sfâşie inima mai tare decât să auzi o astfel de veveriţă ţipând îngrozitor după un lucru pe care nu-l poate numi, dar îl doreşte intens. Psihologic vorbind, este condusă de instincte emoţionale.
Altfel spus, în copilărie au fost fetiţe drăgălaşe, purtau poşetuţa pe încheietura mâinii încă de la 2 ani, făceau faţa de căţeluş de puteau emoţiona până şi pietrele. Ca tinere, pot totuşi iubi şi fi loiale celor care le admiră, le divinizează, le oferă gene false şi  mici retuşuri pe bază de colagen.
Eliberând o astfel de veveriţă vei scăpa de vină, durere şi responsabilitate.