Servicii
Anda Pacurar PDF Imprimare Email

Scopul consilierii individuale este de a imbunatati functionarea de zi cu zi a clientului. Prespune sprijinirea clientului in identificarea si intelegerea dificultatilor cu care se confrunta si gasirea unor strategii eficiente care sa-l ajute la imbunatatirea potentialului sau, la cresterea satisfactiilor si regasirea starii de bine. Pot fi explorate domenii precum logica privata, interesul social, constelatia familiei, stilul vietii sau scopul comportamentului clientului.
 

Consilierea individuala poate fi utila celor care intimpina dificultati in urmatoarele situatii: pierdere, stres, abuz, anxietate, timiditate, stima de sine, atacuri de panica, depresie, fobii, adictii sau dependente, abuzul de substanse, managementul situatiilor de stres sau de criza, despartire sau divort, probleme sexuale, schimbari, lucru cu persoane dificile etc.

 

Psihoterapie de cuplu. Adesea cuplurile se confrunta cu dificultati de relationare. Unele motive pot fi legate de necunoasterea modului de a dezvolta relatia, asteptari nerealiste, lipsa respectului si a atitudinii pozitive. Iubirea si intimitatea sint sarcini pentru amindoi. Presupun egalitate, cooperare, respect si grija fata de celalalt. Este vorba de doua persoane fiecare cu o perceptie diferita despre sine, ceilalti, viata si cu o logica privata unica.

Consiliere de familie. Sunt implicati copiii, parintii si alti membri ai familiei, pentru ca atunci cind un membru al familiei are o problema, intreaga familie este afectata. Cind intreaga familie lucreaza pentru rezolvarea unei probleme isi insuseste o modalitate de a gasi solutii si de a rezolva probleme si in alte situatii conflictuale. De fapt, scopul oricarui tip de terapie vizeaza insusirea de catre client a unui mod de a gasi solutii eficiente in diverse situatii de viata. Consilierea poate raspunde parintelui la intrebari legate de ce anume are nevoie copilul si cum ii poate oferi. Altfel spus de intelegerea comportamentului copilului.

 

Consilierea copiilor si a adolescenilor are ca scop intelegerea si rezolvarea problemelor emotionale si de comportament. Cauzele pot fi legate de perceptia pe care copiii o au fata de parinti, divort, probleme la scoala, conflicte, abuzuri, traume fizice. Adesea pot aparea la copii reactii de genul enurezisului nocturn, roaderea unghiilor, retragere, rezultate scolare slabe, hiperactivitate, agresiune sau dimpotriva timiditate. Consilierea poate viza si metode de crestere a copiilor. Pedeapsa si rasplata, desi foarte folosite, sunt cele mai ineficiente atit in cresterea copiilor, cit si in lucrul cu tinerii sau in relatiile de munca. |n locul acestora se pot folosi consecintele logice si incurajarea.

 

Psihoterapie de grup. Poate fi vorba de grupuri de persoane care se confrunta cu aceeasi situatie de viata: mame, copii cu probleme de comportament, persoane instututionalizate, adictii. Comportamentele adictive sint modalitati creative de a scapa de frustrarea neimplinirilor. Scopul terapiei este de a indrepta creativitatea clientului spre comportamente productive.

 

Psihologia la locul de munca are in vedere evaluarea aspectelor legate de functionarea grupului si gasirea unor solutii pentru rezolvarea conflictelor sau a altor situatii ce afecteaza eficienta muncii. La munca relatiile dintre oameni pot fi mult mai complexe decat in alte sfere ale vieii. Si asta si datorita faptului ca adesea munca ajunge sa substituie alte aspecte ale vietii.
Intr-o organizatie ne concentram pe cum functioneaza intregul grup, dinamica grupului, nu doar a componentelor cum ar fi un angajat sau managerul. Munca noastra este orientata si spre scop. Pentru asta mai intai intelegem scopurile individuale dar si cele organizationale.
Evaluarea vizeaza aspecte precum relatiile dintre angajati, dintre angajati si angajator, alegerea vocationala si satisfactiile, stilul de personalitate la locul de munca, gradul de extenuare.
Adesea relatiile conflictuale sau lipsa de efcienta a angajatilor reprezinta consecinte ale descurajarii. Si asta pentru ca adultii, ca si copiii, atunci cand se simt descurajati au tendinta sa se supuna sau dimpotriva sa domine. Iar descurajarea ii face sa nu mai gaseasca solutii in acord cu respectul de sine sau fata de altii.Insa inainte de a gasi solutia potrivita trebuie sa descriem corect problema. Pentru ca amenajandu-le o cafenea nu va rezolva nimic daca angajatii cred ca managerul nu le asculta sugestiile. Aici este vorba de respect reciproc .

Echitatie terapeutica pentru: copii cu autism, pentru copiii cu tulburări de învăţare sau stări care îi fac să fie atipici. Pentru persoane cu adicţii, cu tulburări de alimentaţie, depresie, anxietate, stres post traumatic. Pentru persoane care au dificultăţi de relaţionare, care sunt excluse, agresive, familii reunite şi oricine vrea să-şi dezvolte abilităţile de viaţă şi fireşte cu cei care au nevoie de stimulare sau recuperare fizică.