Peter Pan era un băiat căruia îi plăcea aventura, îi plăcea să zboare şi să se lupte cu piraţii. Marea lui încăpăţânare era să nu crească niciodată. Altfel spus, era un bărbat tipic din zilele noastre. Curajos şi nonşalant în relaţiile de la muncă şi în relaţiile sociale, dar teribil de nesigur în relaţiile cu femeile. Psihologic, un astfel de bărbat are caracteristicile mezinului: este ambiţios, are umor şi e foarte creativ. Doar că îşi foloseşte creativitatea pentru a ieşi uşor din situaţii.

Singura frică a bravului Peter Pan era de femei. Şi cum numai în Ţara de Nicăieri un bărbat ar putea trăi departe de femei, aşa a făcut şi el. Trăia acolo fericit cu o gaşcă de băieţi pierduţi, ocrotit fiind de o zână protectoare: Clopoţica. Slăbiciunea lui era că, uneori, mergea în lumea reală şi asculta poveştile lui Wendy. O fată blândă, grijulie cu frăţiorii mai mici, iubitoare, dar tenace în dorinţele ei. Psihologic, Wendy este prim născut, ceea ce o face responsabilă, orientată spre succes, adică femeia care nu ar renunţa la visul de a aduce pe calea cea dreaptă un bărbat visător. Visul ei s-a îndeplinit în seara în care i-a cusut lui Peter Pan umbra de el. Astfel, el nu şi-a mai pierdut umbra niciodată, dar nici pe Wendy. Pe care... surpriză!... a dus-o în Ţara de Nicăieri. Greşeală de începător, ar zice bărbaţii experimentaţi. Ce a urmat? Clopoţica a înnebunit de gelozie, băieţii pierduţi s-au îndrăgosit de Wendy şi au vrut să-şi urmeze noua „mamă“.
Peter Pan a devenit bărbat în momentul în care, realizând că nu o mai poate descoase pe Wendy de el, a început să o considere şi el mamă. Astfel, şi-a păstrat imaginea publică de erou singuratic şi liber. 
Cele mai multe cupluri sunt formate din parteneri ce-şi asumă psihlogic rolul de prim născut şi, respectiv, de mezin. Iar când primul oboseşte sau e stresat de atâtea responsabilităţi, mezinul îl relaxează cu umor.